24 Şubat 2007 Cumartesi

Tavuğu yeniden sevdiren Kremalı-Mantarlı Tavuk Tarifi


Tavuk sevdiğim ancak şu kuş gribi vakalarından sonra fazla yemediğimiz, yediğimizde ise kullanılan yemlerdenmidir bilmem, ağzıma suni, plastik tadı veren bir besin oldu. Izgarada, teflonda farklı şekillerde, değişik baharatlarla bu tadı değiştirmeye çalıştımsa da sonuç aynı oldu; yine o ne yediğimi anlayamadığım, tatsız tuzsuz, sakız çiğner gibi yediğim et, ta ki bugün size vereceğim tarifi deneyene kadar. Çok pratik ve bir o kadar da leziz bir tavuk tarifi, ve yıllar sonra ilk kez “evet, budur” dedirtti bana. Malzemelerimiz şöyle:

-6 parça tavuk göğsü veya kemiksiz tavuk kalçası
-3 ince ay şeklinde ince kıyılmış kuru soğan
-1 paket (400 gr.) mantar
-3 yemek kaşığı zeytinyağı
-3 limon suyu
-1 küçük paket (100gr.) çiğ krema
-1 tatlı kaşığı tozşeker
-tuz, karabiber, (isteğe göre 1 çay kaşığı köri),kırmızı biber


Bu malzemelerin hepsini derin bir borcam veya fırın kabında karıştırıp yerleştirin. Üstünü limon dilimleriyle süsleyip 200C fırında 45-60 dakika kızarmasına göre pişirin.

Bu pişirme süresinde çıkan koku sizi mest edecek, pişmesini beklemek azap olacak. Krema ve limon karışımı tavuğa gerçekten çok farklı bir tat veriyor. Denerseniz yorumlarınızı bekliyorum. Afiyet Olsun.

Daha farklı tavuk tarifi bilen, deneyen var mı?
CEREN

Hiç yorum yok: