7 Şubat 2007 Çarşamba

CAZ GECESİ

Ankara'da Caz severler için kaçırılmayacak bir konser. Hakan Aysev ve Leyla Çolakoğlunun birlikte sahne alacakları gece ODTÜ Kültür Kongre Merkezinde. Ajandanıza not etmeyi sakın unutmayın. Konserin ilanını ise şöyle:

"22 Şubat 2007 / Perşembe günü Kültür ve Kongre Merkezi Kemal Kurdaş Salonu'nda saat 20:00'de Opera sanatçıları Leyla Çolakoğlu ve Hakan Aysev tarafından Bilkent Üniversitesi Jazz Departmanı şefi Janusz Szprot eşliğinde Jazz Night Konseri gerçekleşecektir.
Bilet Ücretleri :
Tam : 10 YTL / Öğrenci : 5 YTL
Bilet Satış Yerleri : ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi Bilet Satış Ofisi ve http://www.biletix.com/ "

Diyelim ki caz ile aranız çok yok, ama ısınma turlarındasınız. O zaman size Hakan Aysev'den biraz bahsedeyim.

Hakan Aysev: Dünyaca ünlü (bir biz bilmiyoruz :) türk tenor kendisi. 10 ocak 1968'de ankara'da doğdu.
1981-82 döneminde ankara devlet konservatuvarı'na girdi.
1987'de viyana uluslararası 6. belvedere şan yarışması'nda "en genç şarkıcı" ödülü alarak finale kaldı ve "wiener kammeroper"de kapanış konserine katıldı.
1988'de mezun olduktan sonra viyana'ya gitti. aynı yıl mozart'ın "cosi fan tutte" operasındaki "ferrando" rolü ile avusturya, hollanda ve almanya'da turne yaptı.
1989 yılının temmuz'unda salzburg festivali'nde, hellbrunn sarayı'nda ernst marzendorfer yönetiminde haydn'ın "acis ve galatea", offenbach'ın "les bavardes" operalarında başrolleri seslendirdi. eylül'de viyana devlet operası'nda "opera stüdyosu"na girdi. aralık ayında viyana devlet operası'nda r.strauss'un "rosenkavalier" operasındaki tenor rolü ile debüt yaptı.
1990'da viyana devlet operası'nın kadrolu sanatçısı oldu ve "samson ve dalila", "aida", "fidelio", "lohengrinn", "la traviata" operalarında rol aldı. bu arada lucciano pavarotti'nin öğrencisi oldu.
1991-92 sezonunda koblenz devlet operası'na angaje oldu. mozart/idomeneo "idomeneo", smetana/satılmış nişanlı "hans", auber/fra diavolo "fra diavolo", verdi/il trovatore "manrico", la traviata "alfredo", gounod/faust "faust", leoncavallo/i pagliacci "canio", beethoven/fidelio "florestan" rollerini üstlendi.
1992'de katia ricciarelli ile opera-gala konseri verdi.
1995'den beri darmstadt devlet operası'nın kadrolu elemanıdır. burada verdi/rigoletto "duka", puccini/tosca "cavaradossi", janacek/katia kabanova "boris", verdi/macbeth "makduff", alban berg/wozzec "tambour major" rollerini üstlendi.
1997'nin mart ayında norveç'te rigoletto, ağustos'ta fransa'da carmen operalarında sahneye çıktı.sanatçı bugüne kadar düsseldorf, basel, texas (austin), bern, mannheim, aachen, heilderberg operalarında misafir sanatçı olarak görev almıştır.
TRT-INT müdavimlerinin görmeye alışık olduğu bir kişidir. İnternet adresine ulaşmak için tıklamanız yeterli.
Daha çok caz haberleri iletmek üzere, mutlu kalın
Nisan

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Bence bu konser kacmaz..

Şehir Melekleri dedi ki...

Sana katılmamak elde değil mermaid, umarım daha çok caz haberleri verebiliriz...